Flammkuchen met Keiemse Witten
Jouw witte pizza in 1 2 3 op tafel
Ingredienten 4 personen:
- 2 aardappelen
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes tijm
- 8 el zure room
- 2 el witte wijn
- 100 g Keiemse Witten
- 2 pizzabodems
- Peper en zout
- 4 plakjes gerookte ham
- 50 g rucola
- Enkele blaadjes basilicum
- 2 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- 1 kl honing
Werkwijze:
Pel de teentjes knoflook en snijd in flinterdunne plakjes.
Pel de rode uien en snijd in fijne ringen.
Snijd de aardappelen met de mandoline in flinterdunne plakjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de zure room met de witte wijn en kruid met peper en zout. Besmeer de pizzabodems met de zure room en verdeel er de plakjes knoflook, aardappel en rode ui over. Snijd de kaas in dunne plakjes en verdeel eveneens over de pizza. Rits de blaadjes van de takjes tijm en bestrooi de pizza’s ermee.
Bak de pizza gaar en krokant in de oven gedurende 10 minuten.
Maak een snelle vinaigrette van een 2 el olijfolie, 1 el witte wijnazijn en 1 kl honing. Klop goed op en kruid met peper en zout. Besprenkel de rucola ermee.
Haal de pizza tartiflette uit de oven en werk af met enkele plakjes gerookte ham, wat rucola en enkele blaadjes basilicum.
Bron: www.lekkervanbijons.be