KEIEMSE KAZEN
ONZE KAZEN EN ANDERE ZUIVELPRODUCTEN
AMBACHTELIJK GEMAAKT EN HEERLIJK BIO
Wij presenteren u, niet zonder trots, alle kazen die bij ons worden gemaakt. Eerlijk, smakelijk en met respect voor onze dieren en onze omgeving. De familie Keiemse Kazen groeit nog steeds.
KEIEMSE KAZEN
Keiemse Kazen zijn lactosevrij
Inderdaad, onze kazen zijn, met uitzondering van de Keiemse Witten, allemaal geschikt voor mensen die lactose-intolerant zijn. Wij waren ook enigszins verrast toen we dit hoorden. We waren er ons tot voor kort zelfs helemaal niet van bewust. De Keiemse Kazen vormen blijkbaar een uitzondering op de regel omwille van de traditionele manier van bereiden. Wij gebruiken rauwe biomelk, microbieel stremsel en zeezout. Daarenboven krijgt de kaas de tijd om zijn fermentatieproces optimaal te doorlopen. Die kleine accenten zijn dus niet alleen bepalend voor de smaak en het karakter van onze kaas maar ook voor de biochemische omzettingen. Keiemse Kazen krijgen dus geen speciale behandeling om lactosevrij te worden, ze zijn het gewoon, van nature en zonder additieven.Betekent dit dat ze ook geschikt zijn voor consumenten met een koemelkallergie? Neen, dit kan natuurlijk niet. Het product waar we mee werken is immers koemelk.
De wet verplicht ons om op al onze verpakkingen te vermelden dat de kaas niet geschikt is voor mensen met een koemelkallergie. Dat kan voor verwarring zorgen, want een koemelkallergie is niet gelijk aan een lactose-intolerantie.