Keiems Bloempje met pompoen

Dit gerecht is van de hand van topchef Seppe Nobels van het Antwerpse restaurant, Graanmarkt 13.

Ingredienten 4 personen:

  • 1 Keiems Bloempje
  • 1 kleine butternutpompoen
  • mosterdblad en mosterdbloesem
  • 2 el Gentse mosterd
  • 2 el wittewijnazijn
  • 4 el biologische zonnebloemolie
  • 1 mespunt piment d’Espelette, snuifje fleur de sel, fijngemalen peper en zout

Schil de pompoen en verwijder de pitten, snij in fijne plakken, halveer de kaas en leg ¾ van de pompoenplakken tussen de kaas. Breng op smaak met fleur de sel en piment d’Espelette. Snij de rest van de pompoen in reepjes.
Meng de mosterd, wittewijnazijn en zonnebloemolie voor de vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.

Schik de kaas in een diep bord, serveer met salade van fijngesnipperde pompoen samen met mosterdblad en bloesem van mosterdblad of andere jonge scheuten of bloemen, besprenkel met vinaigrette.

Wees creatief in de keuken. Koken met bloemen is perfect mogelijk.

Een bloemetje brengt je gerecht niet alleen op smaak, het ziet er ook ongelooflijk mooi uit. Er zijn heel veel eetbare bloemen.

Dit bericht delen?